Ostot 10 - Nordea ja PandoraOstin lisää Nordeaa ja Pandoraa salkkuun toukokuun lopussa käyttäen hyväksi aikaisemmin hakemaani Superluottoa. Ostot postauksissa kirjaan ylös perustelut hankinnoille, jotta voin tulevaisuudessa nähdä millä perusteella olen yrityksen osakkeita ostanut. Kirjoitusta ei pidä tulkita sijoitusvinkkinä ja lukija on itse vastuussa sijoitustensa tappioista ja voitoista.


Nordea


Kirjoitin laajemmin Nordean ostamisen perusteista jo edellisessä Ostot postauksessa, joten en tällä kertaa käytä siihen aikaa. Mielipiteeni on pysynyt Nordeasta muuttumattomana ja osakkeen hinta on laskenut hämmästyttävän alas. Käytin hyväkseni Nordnetin kampanjaa (alle 200 € ostokset 1 € välityspalkkioilla) ostaessani Nordeaa kahdessa pienessä erässä.

Ostin yhteensä 45 kpl Nordean osakkeita 28.05.2018 8.52 € kappalehintaan (sis. välityspalkkiot). Osinkotuotto keskikurssille (8.29 €) tämän vuoden osingolla on 8.2 %.

Kirjoittaja omistaa kyseisiä osakkeita 360 kpl (2 972 €) ja minulla ei ole mitään aikomusta luopua osakkeista lähitulevaisuudessa.

Pandora


Pandora julkaisi 2018 Q1 tuloksensa 15.05., jonka jälkeen kurssi romahti melkein 30 % seuraavan kolmen päivän aikana. Mikäs tämän sitten näytti aiheuttavan?

Pandoran liikevaihto kasvoi paikallisessa valuutassa 6 %, kun ohjeistus koko vuodelle on 7-10 %. Amerikan myynti laski 4 % paikallisessa valuutassa ja vastaavasti Aasiassa kasvu oli 1 %. Ainoa positiivinen uutinen vaikutti olevan EMEA alueen 16 % kasvu.

Pandoran EPS putosi 15 % ensimmäisen kvartaalin osalta verrattuna viime vuoden vastaavaan kvartaaliin. Pandoran EPS oli viime vuonna 52.0 DKK. Jos oletamme Pandoran tuloksen laskevan tämän vuoden aikana 20 % viime vuodesta, tulee tämän vuoden EPS olemaan noin 42 DKK. Nykyisellä osakkeen hinnalla (483 DKK, 16.06.2018) PE on alle 12. Saako mistään näin halvalla hyvää tulosta tekevää yritystä?

Pandora kertoi 2017 vuosikatsauksessa maksavansa 18 DKK osinkona vuodelta 2018 (yhteensä 2.0 miljardia DKK) ja ostavansa osakkeita takaisin maksimissaan 4.0 miljardilla DKK:lla. Jos osakkeiden takaisinosto-ohjelma toteutuu kokonaisuudessaan, tarkoittaa se jopa 54 DKK palautuksia omistajille per osake. Käytännössä tämä tarkoittaa samaa kuin omistajille maksettaisiin vuodessa 54 DKK osingoa, joka olisi tämän päivän kurssilla yli 11 % osinkotuotto.

Pandora piti 2018 vuoden ohjeistuksen muuttumattomana, joten ainakin he uskovat ongelmien olevan lyhytaikaisia. Riskinä tässä on tietysti se, että tartun putoavaan puukkoon, niin kuin kerran Oriolan kanssa kävi.

Ostin 25 kpl Pandoran osakkeita 24.05.2018 481.90 DKK kappalehintaan (sis. välityspalkkiot). Osinkotuotto keskikurssille (551.28 DKK) tämän vuoden osingolla on 3.3 %.

Kirjoittaja omistaa kyseisiä osakkeita tällä hetkellä 50 kpl (3 242 €) ja minulla ei ole mitään aikomusta luopua osakkeista positiivisen kurssikehityksen vuoksi. Jos yritys osoittautuukin huonoksi sijoitukseksi, saatan harkita siitä luopumista.

Mitä hankintoja sinun kuukauteesi on kuulunut?

Kommentit

Suositut tekstit

Nordnet vs OP -osakevälittäjien kilpailutus

Kuukausisäästäminen rahastoon lapsellesi tai kummilapsellesi

Miksi Orion on niin kallista?

Kiinnostavat sijoituskohteet 9 - Intrum Justitia

Näkymät vuodelle 2018